Kovářská žebírka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kovářská žebírka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18312 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Koření grilovací |
1 špetka | Koriandr mletý |
1 polévková lžíce | Med včelí |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
600 g | Vepřová žebra |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 121,5mg |
Draslík | 371,8mg |
Vláknina | 349,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Koriandr mletý, Med včelí, Olej rostlinný, Tymián sušený, Vepřová žebra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření grilovací mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kovářská žebírka postup přípravy receptu:
1 | Vepřová žebra vcelku omyjeme a osušíme. |
2 | Připravíme marinádu smícháním koriandru, tymiánu, grilovacího koření, medu, prolisovaného česneku, oleje a citronové šťávy. Nalijeme na maso a necháme marinovat 24 hodin. |
3 | Žebírka zvolna grilujeme asi 45 minut. |
Poznámka
Množství surovin na marinádu můžeme podle chuti upravit. Podáváme s chlebem, pikantními omáčkami a čerstvou zeleninou.