Anglická sýrová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Anglická sýrová omáčka
Anglická sýrová omáčka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18313 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
30 g | Máslo čerstvé |
400 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 596,4mg |
---|---|
Cholesterol | 129,1mg |
Draslík | 17,1mg |
Vláknina | 181,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Anglická sýrová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, osolíme a povaříme. Vmícháme nastrouhaný sýr, odstavíme z plotny, přimícháme žloutek rozkvedlaný ve lžíci studeného mléka, trochu hořčice a nasekanou pažitku (petrželku, kopr). |
2 | Podáváme k rybám, drůbežímu masu nebo k zelenině. |
Poznámka
Servírujeme studené.