Recept

Hrášek zapečený s uzeninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 18314

Ingredience

400 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
0,1 l Mléko polotučné
50 g Máslo čerstvé
200 g Salám jemný
50 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 391 kcal
Kilojoule 1 635kJ
4% Sacharidy 14 g
40% Tuky 30 g
47% Sodík 945 mg
29% Bílkoviny 16 g

Hrášek zapečený s uzeninou postup přípravy receptu:

1

Na másle osmahneme na nudličky pokrájený salám, přidáme okapaný hrášek a podle chuti osolíme. Promícháme, chvíli zapékáme ve středně vyhřáté troubě, poté směs zalijeme vejci, rozkvedlanými v mléce, posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme dále, až se sýr na povrchu začne roztékat.

2

Podáváme s opečenými bramborami nebo s chlebem.

Poznámka

Servírujeme teplé. Salám můžeme nahradit masem ve vlastní šťávě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept