Hrášek zapečený s uzeninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrášek zapečený s uzeninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 18314 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
400 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
50 g | Máslo čerstvé |
0,1 l | Mléko polotučné |
200 g | Salám jemný |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 189,6mg |
Draslík | 214,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Salám jemný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrášek zapečený s uzeninou postup přípravy receptu:
1 | Na másle osmahneme na nudličky pokrájený salám, přidáme okapaný hrášek a podle chuti osolíme. Promícháme, chvíli zapékáme ve středně vyhřáté troubě, poté směs zalijeme vejci, rozkvedlanými v mléce, posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme dále, až se sýr na povrchu začne roztékat. |
2 | Podáváme s opečenými bramborami nebo s chlebem. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Salám můžeme nahradit masem ve vlastní šťávě.