Opečenky s játrovou paštikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opečenky s játrovou paštikou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18315 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
120 g | Paštika játrová |
1 polévková lžíce | Pažitka |
5 polévková lžíce | Rýže dušená |
50 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 150,5mg |
Draslík | 72,1mg |
Vláknina | 240,0mg |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paštika játrová, Pažitka, Rýže dušená, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opečenky s játrovou paštikou postup přípravy receptu:
1 | Játrovou paštiku v míse promícháme s vejcem, mlékem a nakrájenou pažitkou. Přidáme vařenou rýži, podle chuti osolíme a dobře promícháme. |
2 | Ze směsi na rozehřátém sádle v pánvi smažíme (po obou stranách) placičky. |
3 | Podáváme s různě upravenou zeleninou. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Rýži můžeme nahradit vařenými těstovinami nebo knedlíky, které při přípravě nasekáme.