Recept

Dušená žebírka v zelenině

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 18316
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
1 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Libeček
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
2 polévková lžíce Olej stolní
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová žebra
250 ml Vývar z hovězích kostí
200 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 482 kcal
Kilojoule 2 017kJ
2% Sacharidy 7 g
51% Tuky 38 g
26% Sodík 529 mg
49% Bílkoviny 28 g

Dušená žebírka v zelenině postup přípravy receptu:

1

Žebírka omyjeme, maso zčásti odřízneme od kosti, po okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, okmínujeme a poprášíme hladkou moukou.

2

Připravená žebírka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji, přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a vše osmahneme. Podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka.

3

Nakonec pokrm okořeníme nasekaným libečkem, podle chuti přisladíme a okyselíme. Podlijeme vývarem a chvíli podusíme.

4

Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept