Recept

Plzeňská vepřová krkovička

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 18317
Kategorie: Maso

Ingredience

60 g Chléb konzumní
1 ks Cibule
1 kávová lžička Kmín celý
1 špetka Pepř černý mletý
200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
40 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová krkovička
0,5 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 578 kcal
Kilojoule 2 418kJ
4% Sacharidy 14 g
62% Tuky 46 g
32% Sodík 638 mg
46% Bílkoviny 26 g

Plzeňská vepřová krkovička postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, jemně pokrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém sádle. Přidáme omyté, na hranolky nakrájené maso, osolíme, okmínujeme a opepříme. Poté maso zprudka opečeme po všech stranách, podlijeme horkým vývarem a dusíme.

2

Tvrdší chléb namočíme do piva a přes síto prolisujeme k masu. Dále dusíme, podle potřeby přilijeme vývar.

3

Podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka

Servírujeme teplé. Pokrm můžeme připravit i z vepřové kýty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept