Slaný bramborový pudink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slaný bramborový pudink
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18321 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
200 g | Brambory vařené |
100 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 215,1mg |
Draslík | 238,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Strouhanka, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slaný bramborový pudink postup přípravy receptu:
1 | Máslo (60 g) utřeme se žloutky a přidáme vychladlé, nastrouhané brambory, osolíme, vmícháme na kostičky pokrájené žemle a pevný sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Směs přendáme do máslem vymazané pudinkové formy a vaříme ve vodní lázni 1 hodinu. |
3 | Uvařený pudink vyklopíme, posypeme osmaženou strouhankou a pokapeme rozpuštěným máslem. |
4 | Podáváme s dušeným špenátem nebo se zeleninovým salátem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.