Jemná drůbeží míšenina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemná drůbeží míšenina
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 18324 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Kuřecí maso vařené |
80 g | Máslo čerstvé |
0,1 l | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,1 l | Smetana 12% (konzumní) |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 678,7mg |
---|---|
Cholesterol | 224,7mg |
Draslík | 18,4mg |
Vláknina | 485,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 54,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso vařené, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemná drůbeží míšenina postup přípravy receptu:
1 | Uvařené kuřecí (nebo slepičí) maso jemně umeleme. |
2 | Z másla (40g) a mouky připravíme světlou jíšku, rozšleháme ji se studeným mlékem a povaříme na hustší bešamel. Vmícháme umleté maso a na teple umícháme do hladka. |
3 | Potom přidáme po částech zbylé máslo a žloutky rozšlehané se smetanou. Vše zakapeme citronovou šťávou. |
4 | Podáváme s opékanými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.