Pečená slepice na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená slepice na smetaně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18326 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
50 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 ks | Nové koření celé |
5 ks | Pepř černý celý |
50 g | Slanina vepřová |
750 g | Slepice |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Zakysaná smetana |
100 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 212,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Nové koření celé, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Slepice, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená slepice na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Předem uvařenou slepici protkneme slaninou, nakrájenou na hranolky. Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli i kořenovou zeleninu osmahneme na másle, přidáme slepici a koření. |
2 | Když je slepice do zlatova upečená, rozporcujeme ji. |
3 | Ze zbylé šťávy odstraníme koření, zahustíme smetanou rozkvedlanou s moukou a chvíli povaříme, dochutíme citronovou šťávou, cukrem. |
4 | Podáváme s houskovými nebo bramborovými knedlíky. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Slepici můžeme uvařit den předem (čas vaření slepice není započten).