Dýňovo-jablkový krém (polévka) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dýňovo-jablkový krém (polévka)
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 18327 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1000 g | Dýně |
1 špetka | Hřebíček mletý |
2 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
1 l | Vývar zeleninový |
15 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 3,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 15g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,9mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Dýně, Hřebíček mletý, Jablka, Med včelí, Rozmarýn čerstvý, Skořice mletá, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dýňovo-jablkový krém (polévka) postup přípravy receptu:
1 | Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na kostičky. 4 lžíce dáme stranou na ozdobu. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, na něj dáme nadrobno pokrájenou cibuli, na jemno nastrouhaný čerstvý zázvor a smažíme 5 minut (do měkka). Přidáme oloupanou, semen zbavenou a nadrobno rozkrájenou dýni, jablka, med, skořici a hřebíček, mícháme při smažení přibližně minutu. Vše zalijeme zeleninovým vývarem a povaříme 10 minut. |
3 | Povařenou polévku nalijeme do mixéru a rozmixujeme do hladka. Dosolíme, dopepříme, horkou podáváme ozdobenou kostičkami jablek a kousky rozmarýny. |
Poznámka
Servírujeme teplé.