Jednoduchý recept

Dýňovo-jablkový krém (polévka)

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 18327

Ingredience

1 ks Cibule
1000 g Dýně
1 špetka Hřebíček mletý
2 ks Jablka
1 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rozmarýn čerstvý
1 špetka Skořice mletá
1 špetka Sůl
1 l Vývar zeleninový
15 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 280 kcal
Kilojoule 1 173kJ
13% Sacharidy 48 g
12% Tuky 9 g
49% Sodík 989 mg
13% Bílkoviny 7 g

Dýňovo-jablkový krém (polévka) postup přípravy receptu:

1

Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na kostičky. 4 lžíce dáme stranou na ozdobu.

2

V hrnci rozehřejeme olej, na něj dáme nadrobno pokrájenou cibuli, na jemno nastrouhaný čerstvý zázvor a smažíme 5 minut (do měkka). Přidáme oloupanou, semen zbavenou a nadrobno rozkrájenou dýni, jablka, med, skořici a hřebíček, mícháme při smažení přibližně minutu. Vše zalijeme zeleninovým vývarem a povaříme 10 minut.

3

Povařenou polévku nalijeme do mixéru a rozmixujeme do hladka. Dosolíme, dopepříme, horkou podáváme ozdobenou kostičkami jablek a kousky rozmarýny.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept