Recept

Celerovo-hrušková polévka s plísňovým sýrem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 18328

Ingredience

675 g Celer bulvový
150 ml Créme fraiche
2 ks Hrušky
4 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
60 g Sýr Niva (Rokfór)
1 špetka Sůl
1 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 435 kcal
Kilojoule 1 818kJ
4% Sacharidy 13 g
22% Tuky 16 g
47% Sodík 948 mg
13% Bílkoviny 7 g

Celerovo-hrušková polévka s plísňovým sýrem postup přípravy receptu:

1

Očištěný, oloupaný, nadrobno nakrájený celer, oloupané, odjádřené, nadrobno nakrájené hrušky a vývar dáme do hrnce, uvedeme do varu. Přiklopíme, snížíme var, vaříme na mírném ohni přibližně 15 minut (do změknutí celeru).

2

V misce ušleháme do tuha šlehačku, nebo crème fraiche, vmícháme sůl, pepř a pažitku. Přikryjeme, dáme uležet do lednice.

3

Uvařenou směs nalijeme do mixéru, rozmixujeme do hladka, hotovou horkou polévku nalijeme do misek, přidáme rozdrolený plísňový sýr a navrch dáme kopeček pažitkové šlehačky.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept