Celerovo-hrušková polévka s plísňovým sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerovo-hrušková polévka s plísňovým sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 18328 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
675 g | Celer bulvový |
150 ml | Créme fraiche |
2 ks | Hrušky |
4 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
60 g | Sýr Niva (Rokfór) |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 485,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Hrušky, Pažitka, Sůl, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerovo-hrušková polévka s plísňovým sýrem postup přípravy receptu:
1 | Očištěný, oloupaný, nadrobno nakrájený celer, oloupané, odjádřené, nadrobno nakrájené hrušky a vývar dáme do hrnce, uvedeme do varu. Přiklopíme, snížíme var, vaříme na mírném ohni přibližně 15 minut (do změknutí celeru). |
2 | V misce ušleháme do tuha šlehačku, nebo crème fraiche, vmícháme sůl, pepř a pažitku. Přikryjeme, dáme uležet do lednice. |
3 | Uvařenou směs nalijeme do mixéru, rozmixujeme do hladka, hotovou horkou polévku nalijeme do misek, přidáme rozdrolený plísňový sýr a navrch dáme kopeček pažitkové šlehačky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.