Šípková kolečka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šípková kolečka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 18329 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
200 g | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Koření perníkové |
150 g | Marmeláda šípková |
200 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g | Ořechy lískové |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 135,1mg |
Draslík | 112,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Ořechy lískové, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda šípková, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření perníkové nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Šípková kolečka postup přípravy receptu:
1 | Ze všech surovin (kromě marmelády) vypracujeme hladké těsto. Z těsta vytvarujeme kouli, zabalíme ji do fólie a necháme asi 30 minut v chladničce. |
2 | Potom z těsta vyválíme na pomoučeném válu plát silný asi 3mm. Tvořítkem vypichujeme kolečka a polovinu jich urovnáme na plech vyložený pečicím papírem. V druhé polovině vypíchneme ve středu malá kolečka a vzniklé kroužky položíme na kolečka. |
3 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut, vyjmeme a necháme vychladnout. |
4 | Šípkovou marmeládu za stálého míchání ohřejeme a lžící nalijeme do středu koleček. Nakonec cukroví posypeme moučkovým cukrem. |
Poznámka
Lískové oříšky umeleme.