Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18333

Ingredience

150 g Chléb celozrnný pšenično-žitný
150 g Cukr krupice
1 špetka Hřebíček
500 g Kompot višňový
20 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Skořice mletá
2 polévková lžíce Strouhanka
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 285 kcal
Kilojoule 1 191kJ
15% Sacharidy 55 g
6% Tuky 4 g
4% Sodík 82 mg
14% Bílkoviny 8 g

Višňový chlebíček postup přípravy receptu:

1

Vejce s cukrem šleháme do krémové pěny. Vmícháme na jemno rozdrobený chléb, nadrcený hřebíček a mletou skořici.

2

Hranatou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a naplníme těstem. Povrch uhladíme, na těsto rozprostřeme okapané višně, lehce je vmáčkneme do chlebíčku.

3

Pečeme asi 50 minut ve středně vyhřáté troubě, před dopečením můžeme povrch přikrýt alobalem.

4

Upečený moučník necháme chvíli vychladnout, vyklopíme a necháme zcela vychladnout na kuchyňské mřížce.

5

Podáváme pocukrovaný moučkovým cukrem.

Poznámka

Servírujeme studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept