Višňový chlebíček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Višňový chlebíček
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18333 |
Kategorie: | Sladké chlebíčky |
Ingredience
150 g | Chléb celozrnný pšenično-žitný |
150 g | Cukr krupice |
1 špetka | Hřebíček |
500 g | Kompot višňový |
20 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 163,7mg |
Draslík | 136,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hřebíček, Kompot višňový, Skořice mletá, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb celozrnný pšenično-žitný, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Višňový chlebíček postup přípravy receptu:
1 | Vejce s cukrem šleháme do krémové pěny. Vmícháme na jemno rozdrobený chléb, nadrcený hřebíček a mletou skořici. |
2 | Hranatou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a naplníme těstem. Povrch uhladíme, na těsto rozprostřeme okapané višně, lehce je vmáčkneme do chlebíčku. |
3 | Pečeme asi 50 minut ve středně vyhřáté troubě, před dopečením můžeme povrch přikrýt alobalem. |
4 | Upečený moučník necháme chvíli vychladnout, vyklopíme a necháme zcela vychladnout na kuchyňské mřížce. |
5 | Podáváme pocukrovaný moučkovým cukrem. |
Poznámka
Servírujeme studený.