Opilé panenky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opilé panenky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 18336 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
120 g | Cukr krupice |
70 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej stolní |
1 ks | Skořice celá |
3 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 184,6mg |
Draslík | 263,3mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Olej stolní, Skořice celá, Vejce slepičí, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opilé panenky postup přípravy receptu:
1 | Žloutky s cukrem třeme do pěny. Přidáme citronovou kůru, mouku, nakonec zlehka vmícháme pevný sníh, ušlehaný z bílků. |
2 | Z těsta vykrajujeme lžící malé nočky, necháme je sklouznout do horkého oleje a smažíme po obou stranách, poté je necháme okapat. |
3 | Panenky upravíme na hluboké talíře a přelijeme horkým vínem svařeným se skořicí, ochuceným cukrem a citronovou šťávou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.