Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 18339
Kategorie: Nákypy

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
50 ml Likér třešňový
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Solamyl
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 226 kcal
Kilojoule 947kJ
4% Sacharidy 15 g
18% Tuky 14 g
6% Sodík 116 mg
14% Bílkoviny 8 g

Suflé s griotkou postup přípravy receptu:

1

Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh.

2

Mléko, cukr a solamyl necháme vzkypět a za stálého míchání zhoustnout. Odstavíme z plotny a vmícháme máslo (1 lžíci), griotku a žloutky. Nakonec zlehka přimícháme sníh.

3

Formu vymažeme máslem, poprášíme moučkovým cukrem a nalijeme do ní těsto. Suflé pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 20-30 minut.

4

Nákyp ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept