Staročeská rýže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Staročeská rýže
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 1834 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
10 g | Česnek |
60 g | Cibule |
0,2 g | Majoránka |
1000 g | Rýže loupaná |
80 g | Slanina vepřová |
15 g | Sůl |
1500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 83g |
---|---|
Cholesterol | 5,4mg |
Draslík | 106,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Majoránka, Rýže loupaná, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.

Staročeská rýže postup přípravy receptu:
1 | Rýži přebereme, propláchneme ve studené vodě, spaříme ji, scedíme a necháme okapat. |
2 | Slaninu nakrájíme na malé kostičky, roztavíme ji, přidáme očištěnou a jemně nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Přidáme rýži, osmahneme ji, zalijeme vodou, osolíme, přidáme majoránku a rozetřený česnek a přivedeme do varu. V mírně vyhřáté troubě rýži pod poklicí dusíme doměkka. |
3 | Nakonec dušenou rýži dobře promícháme. |