Pestrá bramborová pánev - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pestrá bramborová pánev
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 18340 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
2 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
200 g | Klobása vepřová |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika zelená |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Vývar zeleninový |
200 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 45,3mg |
Draslík | 850,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Cukr krupice, Klobása vepřová, Olej stolní, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Pažitka, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Máslo čerstvé, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pestrá bramborová pánev postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli na drobno rozsekáme, očištěné papriky nakrájíme na nudličky. |
2 | Rozehřejeme máslo s olejem, přidáme připravenou zeleninu, osolíme, opepříme, ochutíme hořčicí, mletou paprikou, špetkou cukru, vše krátce osmahneme. |
3 | Uzeninu pokrájíme na nudličky, spolu se zelím vmícháme do zeleniny, podlijeme vývarem, pod pokličkou zvolna dusíme 20 minut za občasného míchání. |
4 | Pokrm podáváme posypaný nakrájenou pažitkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.