Recept

Vepřová panenka s česnekovým máslem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18342

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
20 g Tuk
700 g Vepřová panenka
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 336 kcal
Kilojoule 1 405kJ
1% Sacharidy 2 g
28% Tuky 21 g
31% Sodík 621 mg
64% Bílkoviny 36 g

Vepřová panenka s česnekovým máslem postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté maso osušíme,vetřeme do něj sůl a pepř.

2

V pánvi na rozehřátém tuku maso zprudka opečeme po všech stranách.

3

Změklé máslo vyšleháme do pěny, promícháme s prolisovaným česnekem, nasekanou petrželkou a citronovou šťávou.

4

Panenku nakrojíme po každých dvou centimetrech, do zářezů vetřeme připravené česnekové máslo. Zářezy stiskneme k sobě a maso zabalíme do alobalu. Pečeme na mřížce v troubě 30 - 40 minut.

5

Upečenou panenku nakrájíme na plátky a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept