Vepřová panenka s česnekovým máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová panenka s česnekovým máslem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18342 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
20 g | Tuk |
700 g | Vepřová panenka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 105,5mg |
Draslík | 938,4mg |
Vláknina | 339,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Sůl, Tuk, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová panenka s česnekovým máslem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté maso osušíme,vetřeme do něj sůl a pepř. |
2 | V pánvi na rozehřátém tuku maso zprudka opečeme po všech stranách. |
3 | Změklé máslo vyšleháme do pěny, promícháme s prolisovaným česnekem, nasekanou petrželkou a citronovou šťávou. |
4 | Panenku nakrojíme po každých dvou centimetrech, do zářezů vetřeme připravené česnekové máslo. Zářezy stiskneme k sobě a maso zabalíme do alobalu. Pečeme na mřížce v troubě 30 - 40 minut. |
5 | Upečenou panenku nakrájíme na plátky a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.