Vepřová pečeně se zakysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová pečeně se zakysanou smetanou
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 18343 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Vepřová pečeně |
500 ml | Vývar z hovězích kostí |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 176,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 942,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej stolní, Sůl, Vepřová pečeně, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová pečeně se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso osušíme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli i česnek nasekáme a necháme zesklovatět v pekáči na oleji. Přilijeme trochu vývaru, vložíme maso a pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 1,5 hodiny, podle potřeby podléváme vývarem. |
2 | Upečené maso vyjmeme z trouby, chvíli necháme odstát, potom ho nakrájíme na plátky. Upravíme na mísu, přelijeme zakysanou smetanou a podáváme se širokými nudlemi. |
Poznámka
Servírujeme teplé.