Recept

Vepřová pečeně se zakysanou smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 18343
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
800 g Vepřová pečeně
500 ml Vývar z hovězích kostí
200 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 738 kcal
Kilojoule 3 087kJ
2% Sacharidy 5 g
84% Tuky 63 g
39% Sodík 780 mg
67% Bílkoviny 38 g

Vepřová pečeně se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:

1

Omyté maso osušíme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli i česnek nasekáme a necháme zesklovatět v pekáči na oleji. Přilijeme trochu vývaru, vložíme maso a pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 1,5 hodiny, podle potřeby podléváme vývarem.

2

Upečené maso vyjmeme z trouby, chvíli necháme odstát, potom ho nakrájíme na plátky. Upravíme na mísu, přelijeme zakysanou smetanou a podáváme se širokými nudlemi.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept