Recept

Vepřové koleno po bavorsku

  • Německo
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Vepřové koleno po bavorsku 5 1
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 18344
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Kmín drcený
1 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 polévková lžíce Solamyl
1 kávová lžička Sůl
750 g Vepřové koleno
250 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 762 kcal
Kilojoule 3 190kJ
4% Sacharidy 13 g
197% Tuky 148 g
12% Sodík 247 mg
63% Bílkoviny 35 g

Vepřové koleno po bavorsku postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, vložíme do pekáče a podlijeme trochou vařící vody. Pod pokličkou dusíme přibližně 25 minut v troubě nebo na plotně, dokud kůže nezměkne. Potom ji nařízneme do mřížky, maso osolíme, opepříme, okmínujeme a potřeme prolisovaným česnekem. Přidáme očištěnou mrkev, cibuli nakrájenou na kousky a koleno vložíme do trouby. Pečeme při 180 stupních bez pokličky, za častého obracení a polévání vypečenou šťávou.

2

Před koncem pečení maso poléváme pivem a podléváme studenou vodou. Pečeme celkem 2 - 3 hodiny do měkka. Upečené koleno vyjmeme, odložíme na teplém místě.

3

Do vypečené šťávy přidáme trochu vody, necháme přejít varem, přecedíme, chvíli povaříme, šťávu dochutíme, zahustíme solamylem a zjemníme smetanou.

4

Koleno před podáváním vykostíme, servírujeme s houskovými nebo bramborovými knedlíky a okurkovým salátem.

Poznámka

Servírujeme teplé. Použijeme zadní vepřové koleno.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
jir.havlicek@seznam.cz
Vepřové koleno po bavorsku
Perfekt
 
kuchar
Vepřové koleno po bavorsku
Super

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept