Játrová paštika smažená v těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játrová paštika smažená v těstíčku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18346 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 polévková lžíce | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
20 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej stolní |
400 g | Paštika játrová |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 329,8mg |
Draslík | 164,9mg |
Vláknina | 589,5mg |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Olej stolní, Paštika játrová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Játrová paštika smažená v těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Játrovou paštiku vyjmeme z konzervy a nakrájíme na kolečka. |
2 | Vejce, mléko, mouku, rozpuštěné máslo a sůl rozšleháme na těstíčko. Nakonec do něj vmícháme okapaný hrášek. |
3 | Kolečka paštiky namáčíme po obou stranách v těstíčku, ihned je vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme po obou stranách. |
Poznámka
Podáváme s opečenými bramborami a čerstvou zeleninou. Servírujeme teplé.