Kapustová psaníčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustová psaníčka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18347 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Kapusta hlávková |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
5 polévková lžíce | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 14,9mg |
Draslík | 653,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 151,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapusta hlávková, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustová psaníčka postup přípravy receptu:
1 | Čtyři větší kapustové listy povaříme v osolené vodě s octem asi 3 minuty, poté vyjmeme a necháme okapat. |
2 | Zbylou očištěnou kapustu i s košťálem nadrobno nasekáme. |
3 | Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme v pánvi, přidáme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli, kapustu a vše za stálého míchání dusíme 10 minut. |
4 | Obsah pánve rozdělíme na 4 díly a rozprostřeme na povařené kapustové listy. Zabalíme jako psaníčko, ovážeme nití, na rozehřátém másle krátce opečeme. Zalijeme vývarem a pod pokličkou zvolna dusíme 15 minut. |
5 | Podáváme jako přílohu k masu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.