Mandlová krémová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlová krémová polévka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 18348 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 ks | Cibule |
100 g | Mandle mleté |
40 g | Mandle plátky |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
25 cl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
500 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 269,1mg |
Draslík | 785,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 6,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Muškátový oříšek, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Mandle plátky, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mandlová krémová polévka postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli rozkrájíme na kostičky a podusíme na másle. Přidáme mleté mandle, krátce je opražíme, zalijeme vývarem a polovinou smetany. Pod pokličkou zvolna vaříme asi 10 minut za občasného zamíchání. |
2 | Polévku přecedíme, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Přilijeme žloutky, rozkvedlané s trochou vody. |
3 | Zbylou smetanu ušleháme a před podáváním přidáme do polévky. Každou porci posypeme nasucho opraženými plátky mandlí. |
Poznámka
Servírujeme teplé.