Vepřová játra se zakysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová játra se zakysanou smetanou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 18350 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Játra vepřová |
5 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 455,9mg |
Draslík | 419,6mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra vepřová, Olej stolní, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová játra se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Očištěná a omytá játra nakrájíme na tenčí hranolky. Opečeme je po všech stranách na rozehřátém oleji. |
2 | Opečená játra mírně opepříme, osolíme, upravíme na talíře a přelijeme rozmíchanou zakysanou smetanou. |
3 | Podáváme s dušenou rýží a zeleninovým salátem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.