Řecké mleté biftečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řecké mleté biftečky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 18351 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
200 g | Hovězí maso zadní |
1 špetka | Muškátový květ |
100 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřová plec |
250 ml | Voda pitná |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 255,6mg |
---|---|
Cholesterol | 148,7mg |
Draslík | 203,2mg |
Vláknina | 144,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Muškátový květ, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řecké mleté biftečky postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kousky a umeleme. Přidáme ve vodě navlhčenou, vymačkanou žemli, sůl, pepř, muškátový květ, citronvou kůru a vejce. Vše dobře promícháme. |
2 | Z připravené směsi tvarujeme malé biftečky, po obou stranách je zprudka opékáme na rozpáleném oleji. |
3 | Opečené biftečky vyjmeme z pánve, vložíme do kastrolu, zalijeme rozředěným rajčatovým protlakem a chvíli podusíme. |
4 | Podáváme se špagetami nebo s tmavým chlebem a s čerstvou zeleninou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.