Smetanový pudink se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanový pudink se sýrem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18352 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
220 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 527,8mg |
Draslík | 218,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanový pudink se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Do rozkvedlané smetany zašleháme žloutky a 200 g mouky, osolíme, necháme chvíli stát. Poté do směsi zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a nastrouhaný sýr. |
2 | Pudink pečeme v máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formě ve vodní lázni v troubě přibližně hodinu. |
3 | Podáváme ho posypaný nasekanou petrželkou a politý rozpuštěným máslem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.