Staročeská kapří polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Staročeská kapří polévka
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 18355 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
200 g | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
500 g | Kapr obecný |
30 g | Máslo čerstvé |
4 ks | Pepř černý celý |
1 špetka | Šafrán |
1 ks | Skořice celá |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 91,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapr obecný, Pepř černý celý, Skořice celá, Sůl, Víno bílé, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Staročeská kapří polévka postup přípravy receptu:
1 | Do 1,5 l studené vody rozlámeme tvrdší chléb, přidáme oloupanou, na čtvrtky pokrájenou cibuli, celý pepř, zázvor, celou skořici, šafrán, víno a sůl, vše vaříme přibližně hodinu. |
2 | Potom do polévky přidáme očištěné, naporcované rybí maso, 10 minut zvolna povaříme, následně porce vyjmeme, zbavíme kůže a kostí - ty vrátíme do polévky. |
3 | Obrané maso nekrájíme, v celých kouscích je vložíme na rozpuštěné máslo. Na maso přecedíme polévku, prolisujeme rozvařený chléb a cibuli. Vše necháme přejít varem, podle chuti přisolíme a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.