Recept

Staročeská kapří polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 18355
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

200 g Chléb konzumní
1 ks Cibule
500 g Kapr obecný
30 g Máslo čerstvé
4 ks Pepř černý celý
1 špetka Šafrán
1 ks Skořice celá
1 kávová lžička Sůl
100 ml Víno bílé
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 496 kcal
Kilojoule 2 075kJ
17% Sacharidy 62 g
20% Tuky 15 g
14% Sodík 276 mg
56% Bílkoviny 31 g

Staročeská kapří polévka postup přípravy receptu:

1

Do 1,5 l studené vody rozlámeme tvrdší chléb, přidáme oloupanou, na čtvrtky pokrájenou cibuli, celý pepř, zázvor, celou skořici, šafrán, víno a sůl, vše vaříme přibližně hodinu.

2

Potom do polévky přidáme očištěné, naporcované rybí maso, 10 minut zvolna povaříme, následně porce vyjmeme, zbavíme kůže a kostí - ty vrátíme do polévky.

3

Obrané maso nekrájíme, v celých kouscích je vložíme na rozpuštěné máslo. Na maso přecedíme polévku, prolisujeme rozvařený chléb a cibuli. Vše necháme přejít varem, podle chuti přisolíme a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept