Kuřecí vývar s játrovým svítkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí vývar s játrovým svítkem
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 18356 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
300 g | Kuřecí drůbky |
100 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový květ |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
4 ks | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
50 g | Pšeničná krupice |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
150 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 260,4mg |
Draslík | 740,0mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuřecí drůbky, Muškátový květ, Olej stolní, Pepř černý celý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pšeničná krupice, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí vývar s játrovým svítkem postup přípravy receptu:
1 | Omyté kuřecí drůbky (i kosti) bez jater vaříme asi 1,5 hodiny v osolené vodě spolu s celým pepřem. Potom přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli a uvaříme do měkka. |
2 | Očištěná kuřecí játra rozmixujeme s vejcem, mlékem, krupicí, kořením a solí na hladkou hmotu. Vlijeme na olejem vymazanou pánev a zvolna opečeme po obou stranách. Opečený svítek nakrájíme na kostičky, vložíme do scezeného vývaru a 15 minut povaříme. |
3 | Do polévky přidáme nakrájené drůbky i zeleninu, každou porci ozdobíme nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.