Jednoduchý recept

Kuřecí vývar s játrovým svítkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 18356
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

1 ks Cibule
300 g Kuřecí drůbky
100 ml Mléko polotučné
1 špetka Muškátový květ
1 polévková lžíce Olej stolní
4 ks Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
50 g Pšeničná krupice
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
150 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 294 kcal
Kilojoule 1 229kJ
12% Sacharidy 42 g
9% Tuky 7 g
15% Sodík 291 mg
40% Bílkoviny 23 g

Kuřecí vývar s játrovým svítkem postup přípravy receptu:

1

Omyté kuřecí drůbky (i kosti) bez jater vaříme asi 1,5 hodiny v osolené vodě spolu s celým pepřem. Potom přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli a uvaříme do měkka.

2

Očištěná kuřecí játra rozmixujeme s vejcem, mlékem, krupicí, kořením a solí na hladkou hmotu. Vlijeme na olejem vymazanou pánev a zvolna opečeme po obou stranách. Opečený svítek nakrájíme na kostičky, vložíme do scezeného vývaru a 15 minut povaříme.

3

Do polévky přidáme nakrájené drůbky i zeleninu, každou porci ozdobíme nasekanou petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept