Sardinky smažené ve vinném těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sardinky smažené ve vinném těstíčku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18357 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
100 ml | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 balení | Sardinky v oleji |
2 ks | Vejce slepičí |
2 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 125,9mg |
Draslík | 119,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 148,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej stolní, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Petržel - nať, Sardinky v oleji mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sardinky smažené ve vinném těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Z vajec, rozšlehaných ve víně a z mouky připravíme hustší těstíčko. |
2 | Sardinky vyjmeme z konzervy, necháme okapat, obalíme v mouce a namáčíme do těstíčka, poté zprudka smažíme v rozpáleném oleji. |
3 | Podáváme s dílkem citronu, posypané nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. Servírujeme teplé. Množství mouky upravíme podle potřeby.