Recept

Jablka zapečená v rýžové kaši

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 18360
Kategorie: Rýže

Ingredience

80 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
800 g Jablka
8 kávová lžička Marmeláda rybízová
60 g Máslo čerstvé
6 dl Mléko polotučné
250 g Rýže předvařená (parboiled)
1 špetka Sůl
200 g Tvaroh tučný
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 790 kcal
Kilojoule 3 306kJ
33% Sacharidy 120 g
35% Tuky 26 g
5% Sodík 103 mg
37% Bílkoviny 21 g

Jablka zapečená v rýžové kaši postup přípravy receptu:

1

Předvařenou rýži propláchneme, vsypeme do vařícího osoleného mléka a povaříme 10 minut. Přiklopíme pokličkou, necháme stát, až se mléko vsákne a rýže bude měkká.

2

Větší část másla, tvaroh, vejce a cukr utřeme do hladka. Přidáme rýžovou kaši, vanilkový cukr, promícháme a urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy.

3

Do rýže vmáčkneme celá oloupaná a jádřinců zbavená jablka, naplněná marmeládou. Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept