Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 18364
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
80 g Cibule
800 g Jelení maso
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej stolní
20 g Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
120 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 794 kcal
Kilojoule 3 324kJ
5% Sacharidy 17 g
71% Tuky 53 g
72% Sodík 1 g
112% Bílkoviny 63 g

Mleté jelení závitky postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté jelení maso umeleme společně s cibulí, přidáme utřený česnek, vejce, sůl, pepř. Vše dobře promícháme, ze směsi tvarujeme válečky, do kterých zabalíme vždy proužek slaniny. Válečky obalíme v hladké mouce a na oleji rychle opečeme.

2

V kastrolu rozškvaříme kostičky slaniny, přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a usmažíme ji do růžova. Vsypeme mletou papriku, zalijeme vývarem, vložíme opečené válečky, zvolna dusíme.

3

Když je maso měkké, vyjmeme je, šťávu vydusíme na tuk a zaprášíme moukou. Zalijeme vývarem, prošleháme a dobře povaříme.

4

Podáváme s dušenou rýží.

Poznámka

Servírujeme teplé. Použijeme jelení plec.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept