Smažená jelení játra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená jelení játra
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 18365 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Játra jelení |
1 l | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej stolní |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 161,7mg |
Draslík | 48,2mg |
Vláknina | 509,4mg |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra jelení, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená jelení játra postup přípravy receptu:
1 | Omytá játra ponoříme do mléka nebo do studené vody na 1 hodinu. Potom je očistíme, nakrájíme na tenké plátky a naklepeme. |
2 | Játra obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Ihned po usmažení plátky osolíme. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší. |