Paprikový salát s lilkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paprikový salát s lilkem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 18367 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Feferony |
1 balení | Francouzská zálivka |
500 g | Lilek |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 ks | Paprika žlutá |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 378,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 138,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Feferony, Francouzská zálivka, Lilek, Olej rostlinný, Paprika žlutá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paprikový salát s lilkem postup přípravy receptu:
1 | Papriky a lilek omyjeme, očistíme, podélně rozkrojíme. Poloviny zeleniny položíme na olejem potřený plech a pečeme v silně vyhřáté troubě přibližně 15 minut, než se začnou na slupce tvořit bublinky. Zeleninu vyjmeme z trouby, přikryjeme navlhčenou utěrkou a necháme vychladnout. |
2 | Potom sloupneme slupku, zeleninu nakrájíme na nudličky, přidáme oloupaný, prolisovaný česnek a na jemno pokrájenou feferonku. |
3 | Salátovou zálivku promícháme s vodou a olivovým olejem, nalijeme na zeleninu. |
4 | Salát necháme před podáváním 30 minut rozležet. |
Poznámka
Servírujeme studené.