Recept

Tyrolský bramborový salát

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 18368
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

750 g Brambory
2 polévková lžíce Ocet vinný
2 ks Okurky nakládané
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř bílý
200 g Slanina vepřová
0,5 ks Štěrbák zahradní
0,5 kávová lžička Sůl
150 g Šunka dušená
250 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 509 kcal
Kilojoule 2 130kJ
9% Sacharidy 31 g
47% Tuky 35 g
140% Sodík 3 g
37% Bílkoviny 21 g

Tyrolský bramborový salát postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě téměř do měkka.

2

Slaninu nakrájenou na kostičky vyškvaříme do zlatova, šunku a okurky pokrájíme na kostičky a promícháme se slaninou.

3

Uvařené brambory scedíme, zchladíme studenou vodou a ihned oloupeme. Krájíme je na tenké plátky, přidáme ke slanině, přelijeme horkým vývarem, přikryjeme a necháme 10 minut stát.

4

Promícháme olej s octem, solí a pepřem, nalijeme na brambory. Nakonec do salátu vmícháme omytý, na nudličky nakrájený štěrbák.

5

Ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept