Salát s chřestem a bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s chřestem a bramborami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 18371 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Banány |
250 g | Brambory |
0,5 ks | Celer bulvový |
300 g | Chřest sterilovaný |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
150 g | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Kopr čerstvý |
60 g | Majonéza |
1 špetka | Pepř bílý |
1 ks | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Řeřicha |
200 g | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 24,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,5mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 54,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Brambory, Celer bulvový, Chřest sterilovaný, Citronová šťáva, Cukr krupice, Jogurt bílý, Kopr čerstvý, Majonéza, Pepř bílý, Rajčata, Řeřicha, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s chřestem a bramborami postup přípravy receptu:
1 | Celer i brambory omyjeme, zvlášť uvaříme, oloupeme, nakrájíme na plátky. Stejně porájíme i oloupané banány, omytá rajčata krájíme na nudličky, chřest scedíme a necháme okapat. |
2 | Všechny přísady smícháme, přimícháme k nim nasekanou řeřichu a kopr. |
3 | Z majonézy, jogurtu a smetany umícháme zálivku, dochutíme ji citronovou šťávou, solí, pepřem, cukrem. |
4 | Připravený salát rozložíme do mísy, zalijeme zálivkou. Ozdobíme snítkou petrželky a necháme 10 minut v chladu odležet. |
Poznámka
Servírujeme studené.