Vinaigrette s vejcem a okurkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vinaigrette s vejcem a okurkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18372 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
1 kávová lžička | Bylinky čerstvé - svazek |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
4 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 ks | Okurky nakládané |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 kávová lžička | Víno bílé |
4 polévková lžíce | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 246,6mg |
Draslík | 510,1mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Hořčice plnotučná, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vinaigrette s vejcem a okurkou postup přípravy receptu:
1 | Hořčici promícháme s prolisovaným česnekem, vyšleháme s vývarem, octem, olejem, vínem a lžící vody. |
2 | Přidáme uvařené, oloupané a na kostičky nakrájené vejce. Nakonec přimícháme oloupanou, nadrobno posekanou cibuli spolu s bylinkami a kostičkami okurky. Ochutíme solí a pepřem. |
Poznámka
Servírujeme studené. Vejce předem uvaříme natvrdo.