Smetanový bylinkový krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanový bylinkový krém
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18373 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Majonéza |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sardelová pasta |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 polévková lžíce | Sýr Lučina - termizovaný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 137,5mg |
Draslík | 85,6mg |
Vláknina | 612,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Majonéza mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Petržel - nať, Sardelová pasta, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Lučina - termizovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanový bylinkový krém postup přípravy receptu:
1 | Smetanu do tuha ušleháme, majonézu smícháme s Lučinou, octem, sardelovou pastou a citronovou šťávou. Směs zlehka spojíme se šlehačkou. Nakonec do krému vmícháme nasekanou petrželku a kopr. |
Poznámka
Servírujeme studené.