Gratinované hamburgry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinované hamburgry
Gratinované hamburgry
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 18384 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
400 g | Hovězí maso přední |
4 kávová lžička | Kečup |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej stolní |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 141,1mg |
Draslík | 365,3mg |
Vláknina | 323,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí maso přední, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinované hamburgry postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso jemně umeleme, přidáme vejce, prolisovaný česnek, mletou papriku, sůl a vodu, vše dobře promícháme. Ze směsi vytvarujeme 4 tenké plátky, lehce je poprášíme moukou, po obou stranách opečeme na pánvi v oleji. |
2 | Opečené plátky přendáme na pekáček, poklademe plátky sýra a gratinujeme pod grilem nebo v silně vyhřáté troubě. Podáváme ihned, pokapané kečupem. |
3 | Vhodnou přílohou jsou bramborové hranolky nebo opečené brambory a čerstvá zelenina. |
Poznámka
Servírujeme teplé.