Vejce plněná třenou Nivou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce plněná třenou Nivou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 18386 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
80 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
100 g | Ořechy vlašské |
80 g | Sýr Niva (Rokfór) |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 290,6mg |
Draslík | 239,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ořechy vlašské, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce plněná třenou Nivou postup přípravy receptu:
1 | Změklé máslo utřeme do pěny, přidáme prolisovaný sýr a za postupného přilévání mléka ušleháme hladký krém. |
2 | Natvrdo uvařená vejce oloupeme, podélně rozpůlíme, ozdobně na ně nastříkáme třený sýr. Dozdobíme půlkou vlašského ořechu a podáváme jako studený předkrm. |
Poznámka
Vejce předem uvaříme natvrdo. Množství mléka upravíme podle potřeby.