Řezy ze skopové kýty se sardelovým máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řezy ze skopové kýty se sardelovým máslem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18390 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sardelová pasta |
500 g | Skopová kýta |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 194,6mg |
---|---|
Cholesterol | 15,6mg |
Draslík | 7,0mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sardelová pasta, Skopová kýta, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řezy ze skopové kýty se sardelovým máslem postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a omytou skopovou kýtu nakrájíme přes vlákno na 8 řezů. Maso mírně naklepeme, po okrajích nařízneme, opepříme a pokapeme lžící oleje, necháme na míse v chladničce několik hodin odpočinout. |
2 | Řezy následně osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Přendáme na nahřáté talíře, poklademe sardelovým máslem, připraveným smícháním másla se sardelovou pastou a worcesterem. |
3 | Ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou opékané brambory. |
Poznámka
Servírujeme teplé.