Recept

Kapr zapečený ve vinné omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18398

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
1 kávová lžička Citronová šťáva
1000 g Kapr obecný
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
125 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 459 kcal
Kilojoule 1 919kJ
0% Sacharidy 1 g
34% Tuky 25 g
18% Sodík 358 mg
86% Bílkoviny 48 g

Kapr zapečený ve vinné omáčce postup přípravy receptu:

1

Očištěného a omytého kapra naporcujeme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a potřeme máslem.

2

Porce položíme na rozehřátý gril a po každé straně grilujeme asi 5 minut.

3

V horké vodní lázni vyšleháme vejce se solí, pepřem, citronovou kůrou a vínem do krému - omáčku nesmíme vařit.

4

Porce kapra vložíme do zapékací mísy, potřeme je vinnou omáčkou a zapečeme na grilu.

5

Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept