Kapr zapečený ve vinné omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr zapečený ve vinné omáčce
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18398 |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1000 g | Kapr obecný |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 299,7mg |
Draslík | 895,2mg |
Vláknina | 132,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Kapr obecný, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr zapečený ve vinné omáčce postup přípravy receptu:
1 | Očištěného a omytého kapra naporcujeme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a potřeme máslem. |
2 | Porce položíme na rozehřátý gril a po každé straně grilujeme asi 5 minut. |
3 | V horké vodní lázni vyšleháme vejce se solí, pepřem, citronovou kůrou a vínem do krému - omáčku nesmíme vařit. |
4 | Porce kapra vložíme do zapékací mísy, potřeme je vinnou omáčkou a zapečeme na grilu. |
5 | Podáváme s vařenými bramborami. |