Anglický rostbíf - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Anglický rostbíf
Anglický rostbíf
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 184 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
750 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
200 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Olej stolní |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 210,8mg |
---|---|
Cholesterol | 54,4mg |
Draslík | 249,0mg |
Vláknina | 53,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Anglický rostbíf postup přípravy receptu:
1 | Roštěnec opláchneme, tukové krytí nakrájíme na čtverečky, osolíme, opepříme a potřeme částí oleje. Necháme asi hodinu odležet v chladu. |
2 | Potom roštěnec opečeme na zbylém oleji po obou stranách, nejdříve horní stranu s tukem. Vložíme do horké trouby a pečeme zhruba půl až třičtvrtě hodiny. Během pečení maso obrátíme a dbáme, aby se tuk s výpekem nepřipálily. |
3 | Roštěnec musí být na řezu mírně růžový. |
4 | Upečený roštěnec vyjmeme, šťávu procedíme, zastříkneme vývarem a krátce povaříme. |
5 | Nakonec šťávu přisolíme, přecedíme, zjemníme máslem a ještě povaříme. |